• Dit is een testversie van onze nieuwe website Turkijetravel.nl.
  • Wij zullen het aanbod stapsgewijs uitbreiden.
  • Met vriendelijke groet, Saygılarımla
  • Travelbert@ReisburoApollo
Home » Vakantie bestemmingen » Alanya » Informatie Alanya

Informatie Alanya

Zoek je informatie over Alanya? Dan zit je hier goed want wij vertellen uit eigen ervaring wat je er allemaal kunt doen en geven allerlei tips. En heb je vragen ? Onderaan staan de contactgegevens. Wij helpen je graag verder!

Alanya is een stad aan de zuidkust van Turkije, heeft circa 350.000 inwoners en is bereikbaar via twee luchthavens: Antalya in het westen. (ongeveer 2 uur rijden) en Gazipasa in het oosten. (ongeveer 45 minuten rijden) De stad is ook goed bereikbaar met de bus vanuit bijna iedere andere stad in Turkije. Deze komen aan bij de "Otogar" welke achter het Cleopatra strand ligt.

Geschiedenis

Stranden

Dan komen we direct uit bij het bekendste strand van Alanya: het Cleopatra strand. Het is 3,5 kilometer lang en dankt zijn naam aan Cleopatra die dit strand als cadeau kreeg en hier volgens de legendes dan ook vaak kwam. Met noemt dit ook wel het "Damlatas strand". Deze naam komt voort uit de naam van de grot die zich bij het strand bevind. Andere stranden zijn het oost-strand ook wel "Keykubat strand" genoemd. Dit strand loopt in tegenstelling tot het Cleopatra strand wel geleidelijk af. (Tip voor op vakantie met kinderen!)

Live web cams

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het nu in Alanya is of wil je eens een live kijkje nemen voordat je een vakantie boekt? Bekijk hier de live webcams van de gemeente Alanya