• Dit is een testversie van onze nieuwe website Turkijetravel.nl.
  • Wij zullen het aanbod stapsgewijs uitbreiden.
  • Met vriendelijke groet, Saygılarımla
  • Travelbert@ReisburoApollo

Informatie Alanya

Zoek je informatie over Alanya? Dan zit je hier goed want wij vertellen uit eigen ervaring wat je er allemaal kunt doen en geven allerlei tips. En heb je vragen ? Onderaan staan de contactgegevens. Wij helpen je graag verder!

Alanya is een stad aan de zuidkust van Turkije, heeft circa 350.000 inwoners en is bereikbaar via twee luchthavens: Antalya in het westen. (ongeveer 2 uur rijden) en Gazipasa in het oosten. (ongeveer 45 minuten rijden) De stad is ook goed bereikbaar met de bus vanuit bijna iedere andere stad in Turkije. Deze komen aan bij de "Otogar" welke achter het Cleopatra strand ligt.

Geschiedenis

Stranden

Dan komen we direct uit bij het bekendste strand van Alanya: het Cleopatra strand. Het is 3,5 kilometer lang en dankt zijn naam aan Cleopatra die dit strand als cadeau kreeg en hier volgens de legendes dan ook vaak kwam. Met noemt dit ook wel het "Damlatas strand". Deze naam komt voort uit de naam van de grot die zich bij het strand bevind. Andere stranden zijn het oost-strand ook wel "Keykubat strand" genoemd. Dit strand loopt in tegenstelling tot het Cleopatra strand wel geleidelijk af. (Tip voor op vakantie met kinderen!)

Live web cams

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het nu in Alanya is of wil je eens een live kijkje nemen voordat je een vakantie boekt? Bekijk hier de live webcams van de gemeente Alanya

Eten en drinken in Alanya

Teelt van dragonfruit in kassen blijft groeien in Turkije

De teelt van dragonfruit stijgt ieder jaar in Turkije. Dragonfruit wordt geteeld in een gebied ter grootte van 13 hectare in Alanya, het teeltcentrum voor veel soorten tropisch fruit. De aangeplante jonge boompjes leveren het eerste jaar 1.250 kg aan fruit op, in het tweede jaar 6.250 kg.

Er worden bijna 38 soorten tropisch fruit geteeld in het Alanya-district van Antalya, wat veel aandacht trekt op de binnenlandse en internationale markten. Tropisch fruit, wat sinds enkele jaren in grote hoeveelheden wordt geteeld, zorgt voor zeer goede winsten voor de telers.

Het gebied waar dragonfruit geteeld wordt in het district groeit ieder jaar en trekt veel aandacht, zowel nationaal als internationaal. Volgens Alanya District Agriculture and Forestry Manager Mehmet Ruzgar verklaart dat dragonfruit recent populairder is geworden en zegt: "De teelt van dragonfruit neemt snel toe. Dragonfruit wordt steeds meer erkend. Er is veel buitenlandse vraag naar dragonfruit."

Benadrukkend dat de oogst van nieuw aangeplante bomen ieder jaar toeneemt, zegt Ruzgar: "We hebben op dit moment een teeltgebied van 13 hectare. Er is een rode en een witte soort dragonfruit. Het is een vrucht met veel antioxidanten en vochtafdrijvende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines en mineralen. Momenteel levert onze teelt ruim 162.000 kg op. 1250 nieuwe boompjes kunnen worden geplant op iedere 1000 m2. Omdat het nieuwe bomen zijn, wordt volledige oogst na 3 jaar bereikt. Na die 3 jaren kunnen we tussen de 8 en 12 kg aan fruit van een boom oogsten. In het eerste jaar oogsten we 1.250 kg aan dragonfruit per 1000 m2. In het tweede jaar neemt dat toe tot 6.250 kg en in het derde neemt dat exponentieel toe."

De District Manager of Agriculture and Forestry wijst erop dat dragonfruit een goede inkomstenbron is voor de telers. "Dragonfruit wordt nu verkocht voor $4,50 per stuk. Als er meer aanbod op de markt komt, zal de prijs dalen, maar het is een goede inkomstenbron geworden voor onze telers. "Dragonfruit is voor binnenlandse consumptie en de export. Er is meer vraag vanuit het buitenland. De consumptie van zowel toeristen als lokale burgers heeft de vraag naar dragonfruit doen stijgen."

Bron: Karaman Habercisi