Turkse gerechten

Wat ga jij eten als je in Turkije bent? Natuurlijk zijn er vele internationale restaurants met gerechten die wij allemaal wel kennen maar het is leuk (en lekker!) om ook de Turkse keuken zelf eens te proberen. Hier vind je culinaire informatie over Turkse hoofdgerechten.

Iskender Kebap

Het bijzondere aan Iskender Kebap is de combinatie van de ingrediënten en de manier waarop het wordt geserveerd. Dit dun gesneden lamsvlees in smakelijke warme tomatensaus wordt op een laag traditionele flatbread stukjes gelegd en overgoten met yoghurt en boter. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar het is echt smullen. Probeer het eens uit bij een Iskender specialiteiten restaurant. 


Adana Kepab

Adana kebap is gemaakt met lamsvlees gehakt dat wordt gemengd met kruiden en gegrild aan een spies. Adana kebap staat bekend om zijn pittige smaak, die wordt bereikt door een mix van rode pepervlokken, komijn, paprika en andere kruiden te gebruiken. Het vlees wordt meestal geserveerd in een sandwich of op een schaal met rijst of brood en groenten