Antalya

Antalya is behoorlijk divers. Bezoekers die echt voor de stad zelf komen, verblijven vaak in een authentieke accommodatie in "Kaleci", de oude stad. Wil je lekker luxe in een mooi resort? Dan ga je naar "Lara" en vandaar neem je bijvoorbeeld de bus om een dagje Antalya te bezoeken. Trouwens, op je resort blijven en relaxen mag natuurlijk ook. 

Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Antalya:

  1. Bezoek de oude stad Kaleiçi, met zijn prachtige Romeinse baden, de Hadrianuspoort en het Yivli Minaret-moskee.

  2. Ga naar het Archeologisch Museum van Antalya, dat een groot aantal artefacten uit de Griekse, Romeinse en Byzantijnse tijd bevat. (aanrader!)

  3. Geniet van het strandleven aan de Middellandse Zeekust, of ga duiken of snorkelen in de heldere wateren.

  4. Bezoek de stad Aspendos, bekend om zijn prachtige Romeinse amfitheater, dat nog steeds in gebruik is voor culturele evenementen.

  5. Ga naar het Kursunlu Waterfall National Park, waar je kunt wandelen langs de watervallen en genieten van het prachtige landschap.

  6. Bezoek het Aqualand waterpark voor een dag vol waterpret.

  7. Ga naar het Perga-ruïnepark, waar je de overblijfselen van een oude stad uit de Griekse en Romeinse tijd kunt bekijken.

  8. Bezoek het expositiescentrum van Antalya voor tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars.

  9. Ga naar het Düden Waterfall National Park, waar je kunt genieten van de prachtige watervallen en het uitzicht op zee. Je kunt ook naar de oorsprong van deze watervallen even boven Antalya .

  10. Ga naar het stadspark van Antalya, een groene oase midden in de stad, voor een ontspannen middag. Het park ligt aan zee met heerlijke terrassen.